Coromatic får ansvaret for driften af Fortlax

Coromatic, den førende nordiske leverandør af Critical Facilities Solutions, tager ansvar for driften af Fortlax datacentre. Fortlax, som med sine datacentre er digitalt beliggende i verdens centrum og fysisk placeret i Piteå, er den førende datacenteraktør i det nordlige Sverige, og tilbyder både skytjenester og traditionel colocation. Virksomheden gennemfører en strategiændring, hvormed den vil bruge al sin energi til at tilbyde sine kunder forskellige tjenester i datacentret, mens ansvaret for den fysiske infrastruktur, såsom køling, strømforsyning, nødstrøm og UPS-anlæg, vil blive sikret af Coromatic 24/7.

“Vi oplever en stærk vækst og er et interessant alternativ for både svenske og internationale virksomheder, der har brug for en stabil og sikker partner til at styre både deres it-infrastruktur og cloud services, især i bilindustrien, hvor BMW har arbejdet sammen med os siden 2016” siger Jasenko Masic, COO og partner hos Fortlax. “Som en del af vores fortsatte udvidelse har vi valgt Coromatic som vores strategiske partner til at drive alle vores datacentre.”

MG 3098 Coromatic

Coromatic, som også er ansvarlig for design og konstruktion af det nyeste Fortlax datacenter, vil håndtere site management samt on-site tjenester til datacentrene i de kommende år. Fortlax får hermed adgang til alle de tilgængelige kompetencer inden for Coromatic.

“Kundernes krav til tilgængelighed og sikkerhed er højere i dag end nogensinde før, og vi er fast besluttede på at lede denne udvikling. Samtidig er vores kerneforretning at tilbyde spidskompetencer inden for it-infrastruktur og cloud services, og ikke fysisk drift af datacentre. Det er derfor positivt at have en så erfaren og kyndig partner som Coromatic på plads med ansvaret for vores forretningskritiske infrastruktur. ”

Coromatics drift af datacentre og anden forretningskritisk infrastruktur er baseret på internationale standarder og best practice. For Fortlax omfatter driften incident handling, resultatrapportering, livscyklusomkostninger og meget mere.

“Fortlax ‘ beslutning om at overdrage site management af deres faciliteter til os, er selvfølgelig en ære og bekræfter vores faglige viden på dette område,” siger Thomas Wunger, leder af Data Center Solutions hos Coromatic. Datacenterindustrien er i hurtig vækst i Norden, hvilket gør det til en kompleks opgave for vores kunder at opfylde deres slutkunders høje krav til tilgængelighed og sikkerhed, mens de udvikler resten af ​​virksomheden. Vi ser derfor meget frem til et langsigtet samarbejde med Fortlax for at støtte deres fortsatte ekspansion. ”

For mere information, kontakt
Thomas Wunger, leder af Data Center Solutions, Coromatic
Tlf .: +46 73 317 38 02
Thomas.wunger@coromatic.se
www.coromatic.se

Jasenko Masic, COO eller Fortlax
Tlf .: +46 703 90 36 12
jasenko.masic@fortlax.se
www.fortlax.se

Om Fortlax
Fortlax er Nordsveriges førende datacenter med tre førsteklasses faciliteter lige udenfor Piteå. Vi er personlige rådgivere og hjælper virksomheder med at vokse ved hjælp af smart it og cloud services. Vi opbevarer data i højeste sikkerhedsklasse på et sted, hvor risikoanalyse viser ekstremt lav risiko for naturkatastrofer. Derudover driver vi alle vores faciliteter med 100% grøn energi og bruger naturlig afkøling i lange perioder af året. Mere information www.fortlax.se.

Om Coromatic
Coromatic er førende leverandør af løsninger til kritisk infrastruktur. Coromatic sikrer tilgængelighed af forretningskritisk strøm- og datakommunikation. Coromatic kan tage helhedsansvar fra strategi og design til integration, vedligeholdelse og drift af kritisk infrastruktur. Kunderne er datacentre, hospitaler, industri, offentlige organisationer og hovedkontorer.

Coromatic har mere end 500 ansatte i de nordiske lande. Virksomheden har leveret løsninger til virksomheder i mere end 50 lande over hele verden. Coromatic er ejet af EQT og Coromatics ansatte.

For mere information, besøg www.coromatic.dk