Coromatic sælger forretningsenheden CPS

Coromatic skærper sit fokus på kerneforretningen ved salg af forretningsenheden CPS til virksomheden Scanpotec

Coromatic sælger med virkning pr. 1. januar 2023 forretningsenheden Critical Power Supply også kaldet CPS til den sjællandske virksomhed Scanpotec. Handlen sker som led i et øget fokus på at styrke Coromatics kerneforretning, der indebærer kritisk køl, teknisk infrastruktur og nødstrømsløsninger til finanssektoren, telekom- og it-udbydere, hospitalsvæsen, Forsvaret, produktionsvirksomheder og datacenterindustrien.

Handlen omfatter 6 medarbejdere fra Coromatics lokation i Odense samt et materialelager og nuværende kundeaktiviteter forankret i CPS.

– Med salget af CPS skærper vi i Coromatic A/S vores forretningsprofil og får mulighed for at investere mere målrettet på udvalgte forretningsområder. Vi vil således fortsætte med at øge vores fokus på det, vi er allerbedst til i Coromatic – nemlig at levere state-of-the-art-løsninger inden for kritisk og teknisk infrastruktur.  Det er et marked i rivende vækst, hvor vi ser et helt unikt potentiale for at udvikle og levere grønne og bæredygtige løsninger og alternativer, udtaler adm. direktør i Coromatic A/S Kurt Vahlun Sørensen om salget.

CPS har siden 2014 udgjort et selvstændigt forretningsområde i Coromatic. CPS leverer special komponenter og power backup-løsninger til bl.a. vindmølle- og skibsindustrien, herunder batteriladere, batterier, ens- og vekselrettere, DC/DC-convertere, solpaneler, batteri monitorerings-systemer m.v. I Scanpotec vil CPS fortsætte sine nuværende aktiviteter indenfor industrielle batteri- og powerløsninger under nyt navn.

– Vi sælger en mindre, men velfungerende forretningsenhed som vi tror på med dette frasalg har bedre mulighed for at vækste inden for enhedens specifikke kerneområde. Med andre ord kan man sige, at CPS med dette ejerskifte får den rette ejer, der skal til for at forretningen kan trives fremadrettet, mens vi i Coromatic får mulighed for at prioritere vores investeringer i vores nuværende Service og Solution forretning, udtaler Kurt Vahlun Sørensen.

I Scanpotec ser man ligeledes frem til at styrke sin nuværende forretning med opkøbet af CPS.

– Med CPS styrker vi vores markedsposition, produktportefølje og ekspertise, da CPS både styrker og komplementerer vores nuværende forretningsmodel. Scanpotecs målsætning er at være en kvalitetsbevidst virksomhed, hvor styrken er forankret i de tekniske løsninger inden for strømløsninger samt nødstrøm. Med opkøbet af CPS styrker vi vores kernekompetence og underbygger vores go-to-market strategi. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med kunder, leverandører, medarbejdere og andre interessenter og dermed give CPS en ny fremtid i Scanpotec, udtaler Michael Petersen, ejer af Scanpotec.

For mere information, kontakt da venligst:

Kurt Vahlun Sørensen, adm. direktør i Coromatic A/S
Tlf.: +45 88 16 34 54
kurt.sorensen@coromatic.dk

Michael Petersen, ejer af Scanpotec
Tlf.: +45 25 21 32 30
mp@scanpotec.dk

Om Coromatic
Coromatic sikrer strøm og datakommunikation til forretningskritiske funktioner. Vi er her 24/7 for vores kunder, for at sikre høj tilgængelighed og produktivitet i produktionsanlæg, for at redde liv, for at sikre uafbrudt strømforsyning, og ved at beskytte miljøet ved energioptimering. Vores kunder er finanssektoren, IT- og telekomudbydere, hospitaler, forsvaret og anden bygningskritisk infrastruktur. Coromatic tilbyder rådgivning, drift, service og vedligehold. Vi designer, bygger og driver energieffektiv, teknisk infrastruktur. Coromatic har omtrent 700 medarbejdere, og har leveret løsninger og services til mere end 5000 virksomheder i Norden. Coromatic er en del af E.ON gruppen.