COOP

Gnidningsløst samarbejde

Coop Ejendomme driver omkring 1500 butikker i Danmark, hvoraf en del skal have nye ventilationsanlæg. Coromatic har stået for installationen i en række butikker, bl.a. Kvickly i Haslev.

 

Case study Coop - Coromatic

 

Udfordringen

Det kræver et godt samarbejde på tværs af faggrænser, når et ventilationsanlæg i en stor butik skal udskiftes. Derfor har Coromatic en projektleder, som koordinerer det hele og sikrer, at alle ender mødes.

Lars Zschau fra Facility, Coop Ejendomme, fortæller:

”Coromatic havde en god projektleder på. Han spurgte fx selv, om han måtte bruge de elektrikere, vi plejer at samarbejde med, og det betyder, at vi ikke skal ud og forklare en masse hver gang. Alle kender til det hele, fx husets indretning, installationerne og vores særlige regler om målere til afgiftspligtig afregning. Dét er sådan nogle positive ting, der er med til at give et gnidningsløst samarbejde.”

 

Case study Coop - Coromatic

 

Blik for energirigtig helhedsløsning

Coop er en virksomhed, der har stor fokus på bæredygtighed.

”Vi vil ikke bare have udskiftet én til én, men forventer, at vores samarbejdspartnere har blik for optimering og kommer med en samlet, energirigtig løsning – og det gør Coromatic,” vurderer Lars Zschau.

Tino Henriksen, Sales Engineer Ventilation fra Coromatic, forklarer:

”Det nye anlæg bruger blot en tredjedel energi i forhold til det tidligere, i kraft af en ny type EC-motorer. Derudover er anlægget stort set vedligeholdelsesfrit, så der er også en besparelse på de fremtidige serviceomkostninger.”

 

Komplekst indeklima

I en butik som Kvickly skal der være god luftudskiftning i salgslokalet og en behagelig temperatur. Samtidig skal der være en væsentlig højere luftudskiftning og koldt i den åbne slagterafdeling, hvor der skæres kød ud. I kiosken, bageren og kasseområdet er hensynet til medarbejderne afgørende:

”De må ikke føle træk eller andet ubehag. Derfor skal vi kunne temperere året rundt, så medarbejderne fx ikke oplever, at det er for koldt om vinteren eller for varmt om sommeren,” fastslår Lars Zschau.

Det komplekse indeklima håndteres lokalt af det installerede anlæg, men styres centralt.

 

Case study Coop - Coromatic

 

Central styring af alle ventilationsanlæg i Danmark

”I og med at Coop har så mange butikker, vil de gerne kunne overvåge alle anlæg centralt. Derfor har vi fundet en anlægstype, som passer godt ind i Coops nuværende system og giver mulighed for central styring,” siger Tino Henriksen.

Lars Zschau uddyber:

”Vores butiksmedarbejdere har forstand på varer og på at betjene kunder – ikke på ventilationsanlæg. Vi er glade for fra centralt sted at kunne styre vores anlæg og også få fejlmeldinger ind, så vi kan sende den rigtige mand ud for at løse problemet. Det bedre overblik betyder desuden, at vi ofte kan være på forkant og løse et problem, før det vokser sig stort.”

 

– Og det kører fra dag 1

Kvickly i Haslev er bare ét af de ventilationsprojekter, Coromatic har udført for Coop Ejendomme.

”Der er jo en grund til, at vi bruger Coromatic igen og igen. Når de har skiftet et anlæg, er der ikke noget, der skal brækkes ned efterfølgende, ingen alarmer, der skal rettes op, eller andet, de skal ud at lave bagefter. Når Coromatic har afleveret et anlæg, er det færdigt og oppe at køre fra dag 1,” konstaterer Lars Zschau.