Coromatic sikrer data- og kommunikationsnetværket på det gigantiske forskningsanlæg ESS

Coromatic, den førende leverandør af løsninger til virksomhedskritisk infrastruktur, meddeler at virksomheden er blevet valgt til at levere det fysiske data- og kommunikationsnetværk til European Spallation Source (ESS). Anlægget, der i øjeblikket er under opførelse i Lund i Sverige, er et af ​​de største infrastrukturprojekter indenfor videnskab og teknologi.

Med et byggebudget på 1,8 mia. euro vil ESS være et tværfagligt forskningsanlæg baseret på verdens mest kraftfulde neutronkilde. Anlæggets unikke muligheder vil i høj grad både overstige og supplere de nuværende neutronkilder. ESS vil give nye muligheder for tværfaglig forskning og skabe grundlag for nye, videnskabelige opdagelser indenfor materialer og biovidenskab, energi, miljøteknologi, kulturarv og grundlæggende fysik.

Big Bird Credit ESS TeamHenningLarsenArchitects Coromatic

Da et stort antal forskere vil benytte anlægget, er et sikkert og fuldt redundant datanet en meget vigtig del for ESS. Efter et offentligt udbud blev Coromatic tildelt kontrakten vedrørende installation af det fysiske data- og kommunikationsnet. Coromatic har tidligere erfaring fra design og bygning af det komplekse datanetværk ved Max IV laboratoriet, også i Lund.

European Spallation Source er et paneuropæisk projekt med 15 europæiske medlems- og observatørlande, med Sverige og Danmark som værtslande. Når anlægget er fuldt udnyttet, kommer 2.000 til 3.000 gæsteforskere fra universiteter, forskningsinstitutter og industrien hvert år til ESS for at gennemføre forskellige eksperimenter.

– ESS er det andet moderne forskningsanlæg i Lund, som Coromatic er en del af. Anlægget er beliggende i samme geografiske område som vores anden kunde, Max IV. Vi er meget beærede over at have fået til opgave at sikre den virksomhedskritiske infrastruktur for begge disse anlæg, og det fremhæver vores ekspertise på dette område, siger Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions hos Coromatic.

For mere information om European Spallation Source, besøg venligst europanspallationsource.se.

For mere information, kontakt

Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions hos Coromatic
Tlf .: +46 73 317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se
www.coromatic.se

Om Coromatic
Coromatic er førende leverandør af løsninger til virksomhedskritisk infrastruktur. Coromatic sikrer, at kundernes virksomhed fungerer uden afbrud ved at sikre adgang til strømforsyning og datakommunikation. Coromatic kan tage et helhedsansvar fra rådgivning og design til integration, vedligeholdelse og drift af løsninger til virksomhedskritisk infrastruktur. Kunderne er datacentre, hospitaler, industrien, offentlige virksomheder og hovedkontorer.
Coromatic har over 530 medarbejdere i Norden og har leveret løsninger til virksomheder i mere end 50 lande over hele verden. Coromatic ejes af EQT og medarbejderne i Coromatic.

Besøg os på www.coromatic.com