Coromatic vinder aftale om nyt datacenter til Region Syddanmark

Region Syddanmark skal have et nyt datacenter i Kolding, og det bliver et af de mest sikre datacentre i Danmark. Coromatic har med sin viden og erfaring inden for datacenter-etablering vundet aftalen med en state of the art-løsning, der opfylder alle regionens krav til den mest fordelagtige pris.

Region Syddanmark får et helt nyt datacenter i Kolding, som afløser for de to nuværende datacentre beliggende i Esbjerg og Odense.
”Med det nye datacenter løfter vi regionens datacenterdrift til et markant højere niveau – både i forhold til driftsstabilitet og datasikkerhed. Samtidig betyder sammenlægningen af to centre til ét energieffektivt datacenter, at vi får en besparelse, som finansierer investeringen i løbet af 8-10 år,” lyder det fra John Berthelsen, Data Center Operations Manager i Region Syddanmark.

3D Visualisering Fra Luften Final

100 pct. redundant
For at sikre maksimal driftsstabilitet bliver datacenteret redundant på alle tænkelige leder og kanter: Dobbelt spændings- og køleforsyning og fiberforsyning graves ind på hver sin side af bygningen og sikrer mod nedbrud i tilfælde af overgravning. Bygningen bliver opdelt i to, og hver del forsynes fra teknikgårde med dobbelte generatorer, der kan drive begge dele af bygningen. Indenfor sikrer UPS-anlæg blinkfri strømforsyning, et gasslukningssystem kvæler al ild på én gang, hvis det detekterer den mindste smule røg – osv. ”Vi får 100 pct. redundans på alle driftskomponenter, idet der konsekvent er 2 af hver – så meget skal gå galt, før vi får nedetid,” vurderer John Berthelsen.

Høj datasikkerhed
Datacenteret bliver dermed et af Danmarks mest sikre af slagsen – også hvad angår alarmsystem, overvågning med tv og radar samt adgangskontrol. ”Ved fx at begrænse det antal personer, der dagligt har adgang, til relativt få personer, hæver vi sikkerhedsniveauet markant,” forklarer John Berthelsen.

Specialist i datacenter-etablering
”Der er ingen tvivl om, at Coromatics viden og erfaring inden for datacenteretablering er kommet dem meget til gavn. Coromatics løsning opfyldte alle de krav, vi stillede, og de forskellige delløsninger, der indgår, er velovervejede og fornuftige. Så vi får dét, vi gerne vil have – og til den mest fordelagtige pris,” konstaterer John Berthelsen, som i øvrigt glæder sig over et velfungerende samarbejde mellem Coromatic, bygherrerådgiveren og regionen.

Oppetid, oppetid, oppetid – og energioptimering
Coromatic glæder sig også: ”Vores kerneforretning er nøglefærdige datacentre med alt, hvad det indebærer af byggeri og teknisk infrastruktur med redundans, der sikrer høj oppetid. Det er vigtigt for Coromatic at få lov til at bygge et state of the art-datacenter, som er redundant på det hele og sikrer høj oppetid og høj patientsikkerhed. Samtidig har vi fokus på at bygge så energieffektivt som muligt uden at gå på kompromis med oppetiden. Vores højt specialiserede medarbejdere sikrer regionen et anlæg, som bliver trimmet til fingerspidserne,” lover Lars Frandsen, Business Area Manager, datacenter division i Coromatic.For yderligere oplysninger om projektet kontakt venligst:

Lars Frandsen, Business Area Manager, datacenter division i Coromatic
Tlf.: +45 66 17 62 60
lars.frandsen@coromatic.dk

For yderligere oplysninger om Coromatic A/S kontakt venligst:
Michael Petersen, Managing Director, Coromatic A/S
Tlf .: +45 66 17 62 60
michael.petersen@coromatic.dk

Om Region Syddanmark
Region Syddanmark omfatter de tidligere Fyns, Ribe og Sønderjyllands amter, samt de tidligere kommuner Børkop, Egtved, Fredericia, Give, Jelling, Kolding, Lunderskov, Vamdrup og Vejle, der lå i Vejle Amt. Regionens centrale forvaltning ligger i Vejle. Regionen har en befolkning på 1.220.763 og består af 22 kommuner.

Om Coromatic
Coromatic sikrer strøm og datakommunikation til forretningskritiske funktioner. Vi er her 24/7 for vores kunder, for at sikre høj tilgængelighed og produktivitet i produktionsanlæg, for at redde liv, for at sikre uafbrudt strømforsyning, og ved at beskytte miljøet ved energioptimering.
Vores kunder er finanssektoren, IT- og telekomudbydere, hospitaler, forsvaret og anden bygningskritisk infrastruktur.
Coromatic tilbyder rådgivning, drift, service og vedligehold. Vi designer, bygger og driver energieffektiv, teknisk infrastruktur.
Coromatic har mere end 500 medarbejdere, og har leveret løsninger og services til mere end 5000 virksomheder i Norden. EQT har aktiemajoriteten i Coromatic.