Hvilke overvejelser skal du gøre dig, når du skal vælge den bedste nødstrømsløsning til dit behov?

19. september 2019 | Blogindlæg af Jess Thorsen, Business Area Manager, Emergency Power

 

I nødstrømmens verden vil den rigtige løsning for dig altid være den som er mest stabil og sikrest i forhold til opretholdelse af drift 24/7 af din virksomhed i alle tænkelige situationer.

Generatorstyringssystemer kan være meget komplekse, i form af hele systemer med flere maskiner, koblingstavler på både mellemspændings- og lavspændingsniveau, tanksystemer med redundans og sikring, ventilationsstyring, røggasovervågning og monitorering med fjernopkobling.

Coromatic service and maintenance

Er det bedst at vælge en høj kompleksitetsgrad?

I virkelighedens verden ser vi dette billede på hospitaler, hvor der er mange krav, brugere og forventninger til at hospitalet kan fungere under alle tænkelige forhold.

Flere af vores mest komplekse løsninger omfatter netop hospitaler, hvor det samlede system ofte når en kompleksitetsgrad, der kan udfordre den mest kyndige og kompetente teknisk ansvarlige.

Svaret kan være ja, hvis din drift er tilsvarende kompleks, og omfatter mange elementer.

Den simple nødstrømsløsning kan være den rigtige til dit behov

Med fokus på netop nødstrøm, back-up og reservekraft, som udgør den absolut sidste sikring af forsyningen, kan den rigtige løsning for din virksomhed i nogle tilfælde være den simple.

En simplere løsning er som udgangspunkt lettere. Dermed ikke degraderet til mindre vigtig, dårlig, usikker eller værdiløs. Simpelt er, i nødstrømsoptik, grundstenen i sikring af oppetid og driftssikkerhed 24/7.

Der er flere fordele ved simple løsning

Fordelene ved at holde din løsning enkel, er at flere involverede parter kan:

  • overskue løsningen
  • være en aktiv del i sikring af driften
  • bruge og betjene anlægget
  • En enhed med færre ”bevægelige dele”, som kan bryde ned, kan være med til at sikre oppetiden, og dermed driften af den forretningskritiske enhed.

Den simple løsning stiller fortsat de samme krav, hvis ikke højere, til valget af kvalitetskomponenter. Der vil være de samme krav til valg af løsning set over en levetidsperiode.

Kræver en simpel nødstrømsløsning mindre vedligehold?

Nej, en simpel nødstrømsløsning er ikke ensbetydende med mindre vedligehold og præventiv service.

Hovedelementerne er nemlig de samme – motor, generator, tankanlæg, køler, lyddæmper m.m.

Hvis disse hovedkomponenter ikke holdes løbende driftsklare, vil der, uanset løsningens sammensætning og kompleksitet, være en stadigt stigende risiko for svigt når det som SKAL virke, ikke virker når det er nødvendigt.

Så uanset om du vælger den simple eller den komplekse løsning, kræver det et grundigt forarbejde at finde den helt rigtige løsning til dig og din virksomhed.