Ny undersøgelse viser: Store risici ved virksomhedsnedbrud – men ledelsen prioriterer ikke spørgsmålet

For tredje år i træk har Coromatic gennemført en undersøgelse af holdninger og prioriteringer blandt ansvarlige for virksomhedskritisk infrastruktur, som for eksempel datakommunikation og strømforsyning. Undersøgelsen viser, at et driftsstop i den virksomhedskritiske infrastruktur har en meget negativ indflydelse på, om et selskab kan fortsætte med at drive sin virksomhed. Undersøgelsen viser også, at mange virksomheder mangler styring og kontrol af den virksomhedskritiske infrastruktur. På trods af digitaliseringens fremgang er der ingen tegn på større forbedringer i beredskabet, sammenlignet med tidligere års undersøgelser.

– I løbet af det sidste år har vi set utallige eksempler på virksomheder, hvis hele forretning er truet af afbrud i den virksomhedskritiske infrastruktur. Vi kan også se at antallet af hændelser stiger. I dag sker der en hændelse med potentiale til at skabe et afbrud så ofte som hvert 20. minut i Norden alene. Det er foruroligende for virksomheden, medarbejderne, interessenterne og for samfundet som helhed, at virksomhedsledere fortsætter med at ignorere risici forbundet med infrastruktur, siger Göran Egnell, senior sikkerhedsekspert og ansvarlig for rådgivning hos Coromatic.

Göran Egnell Coromatic

Adgang til strømforsyning og datakommunikation er afgørende i det digitaliserede samfund. 48 procent af respondenterne oplyste, at deres virksomhed kun ville klare sig i nogle timer i tilfælde af et afbrud, og flere end hver tredje, 36 procent, ville opleve driftsproblemer efter kun få minutters afbrydelse. Og de risici, der er forbundet med et afbrud, er store. 77 procent af respondenterne oplyste, at de fleste dele af, eller hele virksomheden, ville være i fare i tilfælde af et afbrud.

Selvom risikobevidstheden er høj blandt respondenterne, understreger undersøgelsen mangler i den overordnede styring og kontrol af virksomhedens infrastruktur. Gennem de sidste to år har 50 procent af respondenterne ikke foretaget en Business Impact Analysis (BIA) vedrørende risici forbundet med driftsafbrud i den virksomhedskritiske infrastruktur. Næsten lige så mange (42 procent) svarede at de, i løbet af de sidste to år, har driftet deres infrastruktur uden krav om serviceaftaler (Service Level Agreement).

– Det er overraskende, at flere virksomheder ikke reagerer struktureret på dette spørgsmål, ikke mindst i betragtning af, at den digitale transformation ligger højest på ​​dagsordenen for mange virksomheder. Hvis ledelsen ikke inkluderer opbygning og sikring af selve infrastrukturen som en strategisk del af den digitale transformation, øges risikoen for konsekvenser for virksomhedens fortsatte drift. Det kan lede til at hele transformationen mislykkes, siger Göran Egnell.

Undersøgelsen understreger, at området er komplekst fra et finansieringsperspektiv. Hver tredje (35 procent) oplyste, at de undgår at investere i virksomhedskritisk infrastruktur med den forklaring at kravene til investeringen er for komplekse. På trods af dette siger hele 48 procent af de adspurgte, at de planlægger at øge investeringerne i kritisk infrastruktur med op til 15 procent i løbet af de næste to år.

– Undersøgelsen viser igen en grad af umodenhed i de krav, som ledelsen stiller til virksomhedskritisk infrastruktur, og at der er stor sandsynlighed for, at investeringer i området kan give bedre afkast end det er tilfældet, hvis risici bliver fremhævet og derefter analyseret inden for virksomheden. Som med alle gennemgribende virksomhedsanliggender skal krav til virksomhedskritisk infrastruktur være et indlysende punkt på ledelsens dagsorden, slutter Göran Egnell.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført online ved hjælp af analysefirmaet Mistat mellem maj og juni 2017. Mere end 100 ansvarlige for virksomhedskritisk infrastruktur fra store og mellemstore virksomheder i alle brancher i hele Norden svarede. Respondenterne havde ledende stillinger indenfor IT, ejendomsadministration, økonomi eller andet.

For mere information kontakt:

Göran Egnell, Head of Advisory, Coromatic Group
Tlf.: +46 708 54 52 72
goran.egnell@coromatic.se
www.coromatic.se

Om Coromatic
Coromatic er førende leverandør af løsninger til virksomhedskritisk infrastruktur. Coromatic sikrer, at kundernes virksomhed fungerer uden afbrud ved at sikre adgang til strømforsyning og datakommunikation. Coromatic kan tage et helhedsansvar fra rådgivning og design til integration, vedligeholdelse og drift af løsninger til virksomhedskritisk infrastruktur. Kunderne er datacentre, hospitaler, industrien, offentlige virksomheder og hovedkontorer.
Coromatic har over 530 medarbejdere i Norden og har leveret løsninger til virksomheder i mere end 50 lande over hele verden. Coromatic ejes af EQT og medarbejderne i Coromatic.