Rejsegilde for OUH’s kommende ’hjertestarter’

Stemningen var god, da det kommende nødstrømsanlæg designet og projekteret af Coromatic A/S til det nye Odense Universitetshospital (OUH) blev fejret med røde pølser og et rammende citat af rockbandet Nephew.  

Byggeriet af OUH’s kommende nødstrømsanlæg er nu så langt, at der i fredags kunne fejres rejsegilde i den generatorbygning, der skal huse det tons tunge anlæg. Som det sig hør og bør ved et traditionelt rejsegilde blev håndværkerne og det tekniske personale fra Coromatic og underleverandører takket for deres indsats med både taler, røde pølser og et strejf af poesi.

Første taler på talerstolen var regionsmedlem Karsten Uno Petersen. Han lagde ud med at anerkende håndværkernes flid og understrege nødstrømsanlæggets kritiske rolle i det kommende sygehus.

 

 

”På mange måder er rejsegildet i dag en stor dag. Det er jer, vi skal fejre for jeres gode, faglige indsats. Vi får et nødstrømsanlæg, der ikke kan undværes, og vi får et nødstrømsanlæg, der er optimeret, effektiviseret og har betydelige grønne afledte konsekvenser. Det gavner patientsikkerheden, trygheden i hverdagen for vores mange medarbejdere, og så betyder det sidst men ikke mindst: et skridt tættere på et færdigt og driftssikkert Nyt OUH.”

 

Efterfølgende fik projektdirektør Kenneth Holm for projektorganisationen i Nyt OUH ordet. Kenneth Holm understregede også, hvor væsentligt anlægget bliver for driften af det nye OUH. I den anledning citerede han rockbandet Nephew og sangen ’Hjertestarter’, der handler om Vesterhavet, og den livskraft det viltre hav besidder:

”Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang / Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang / Hjertestarter / Hjertestarter / Hjertestarter / Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang / Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang / Hjertestarter / Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang” 

 

Rejsegilde for OUH’s kommende ’hjertestarter’

 

”Vores hjertestarter repræsenterer en kompliceret og højteknologisk løsning. Ikke mange vil tænke over betydningen af det her anlæg i hverdagen. Hverken de indlagte eller de ansatte. Sådan skal det også helst være. For en hjertestarter er sådan en, man først rigtig forstår betydningen af, den dag, man har brug for den. Vi har et topmoderne og sikkert anlæg på vej. Det kan alle jer, der står her i dag, være stolte over at have været med til at bygge.”

 

Dagen blev rundet af med en rundvisning på pladsen under en blå og skyfri himmel.

 

Rejsegilde for OUH’s kommende ’hjertestarter’

 

Fakta: det nye nødanlæg i tal

 • Etableringen af det nye nødstrømsanlæg vil stå på fra maj 2023 til februar 2025. Heri indgår opførelsen af en teknik- og velfærdsbygning samt levering og montering af teknisk inventar.
 • Teknik- og velfærdsbygningen til nødstrømsanlægget bliver på 1.400 m2.
 • Nødstrømsanlægget er en DRUPS-løsning, som inkluderer 7 stk. 2 MW anlæg med en dieseldrevet roterende UPS (Uninterruptable Power Supply).
 • Hele anlægget har kapacitet til at generere strøm svarende til forbruget i 7.000 danske husstande.
 • Region Syddanmark har bevilget 200 millioner kroner til projektet.
 • Den høje virkningsgrad på anlægget reducerer driftsomkostninger over 25 år med cirka 160 mio. kr.
 • Den reducerede miljøpåvirkning (reduceret CO2 udslip) på samme 25-årige driftsperiode er cirka 2.640 tons CO2.
 • Anlæggets evne til at absorbere korte strømudfald giver langt færre dieselstarter.
 • Besparelsen i CO2 på 52 færre dieselstarter over en driftsperiode på 25 år er cirka 3.500 tons CO2
 • Motorerne anvendt i anlægget kan drives af bio-diesel.
 • Den samlede diselstart på DRUPS-anlægget er cirka 5 minutter i modsætning de gængse 20 minutter.

Yderligere info: https://coromatic.dk/case/vi-bygger-en-flig-af-fremtidens-hospital/

 

Rejsegilde for OUH’s kommende ’hjertestarter’

Rejsegilde for OUH’s kommende ’hjertestarter’